Den 25.-27. april
SushiSuiten, Nansensgade 47

Pris 300 kr

 

EN VELSMAGENDE AFTEN MOD MADSPILD

Vi lever i en kultur, hvor vi forbruger og smider ud, som det passer os. Den holdning vil vi gerne til livs. Derfor holder vi nu tre aftener i april, hvor du får serveret en vifte af retter, der kommer fra den samme frilandskylling. Målet er at sætte fokus på, hvordan vi bliver bedre til at udnytte vores råvarer.

’Mottainai’ er et japansk begreb, som dækker over aversion mod spild af mad. Med udgangspunkt i den tanke inviterer vi den 25., 26. og 27. april til en aften, hvor man kan blive klogere på begrebet – og ikke mindst smage på det. Vi griller efter ældgamle japanske Yakitori-opskrifter. ’Yakitori’ betyder ganske enkelt ’grillet fugl’, men handler om, at stort set alt fra kyllingen bliver brugt. Derfor skal du også smage en misosuppe med svampe kogt på kyllingefond og sprødstegt skind toppet med mousse af kyllingelever.

 

  • – MENU –
  •  
  • Soya æg med miso aioli
  • Sprødstegt kyllingeskind med kyllingelevermousse
  • Årstidens grøntsager med keiko dip
  • Spicy drumstick med citron
     
  • Okonomiyaki med kyllingekråse
  • Yakitori Negima - Kylling med porrer og teriyaki
  • Tebasaki - Kyllingevinge glaseret i mirin Hatsu 
  • Kyllingehjerte med appelsin teriyaki
  • Tsukene - Kyllingekødboller med teriyaki
  • Toriniku - Bryst med yuzu miso
  • Miso-kyllingesuppe med enoki svampe og dumplings
  • Japansk kartoffelsalat og agurke- og frugtkimchi
     
  • Yuzu is, matcha kage, og cantaloup melon