Book plads til Matcha Class
Pris 250 kr

Kom og vær med, når vi pisker, serverer og drikker matcha-te – den japanske klassiker
Vi oplever hos Sticks’n’Sushi større og større interesse omkring Matcha – den ægte vare, vil japanerne påstå. De fineste, små grønne teblade er nænsomt kværnet på en stenkværn med japansk nørderi og akkuratesse. Måske har det noget med tiden at gøre? Alt går meget stærkt, vi må finde nogle åndehuller, og vi har brug for simpelhed og kvalitet.

Den langsomme og sundeste te, matcha’en, er i hastig fremmarch. Vi har i mere end 20 år hentet al vores grønne te i Uji, en lille by uden for Kyoto. Her har te-fabrikken Marukyu-Koyamaen eksisteret i mere end 300 år i samme familieeje, og traditionerne er holdt i hævd med kun små, men velovervejede udviklingstrin. Kvaliteten er, set fra vores matcha skåle og tekander, ubestridt. Søren Bisgaard, den danske te-mester, er bosat i Japan og sørger for, at vi opnår og får den bedste te, ligesom han uddanner vores te-lærere. For te er ikke bare te. Kvalitet og dyrkningsmetoder er væsentlige faktorer.

Vi gør japanerne kunsten efter, hvor du lærer at piske matcha-teen, at drikke som japanerne, mens du smager tre søde desserter med matcha og hører om teens nærende egenskaber.